20 januari 2022

Wanneer kun je mediation inzetten? 

2 min read
mediator

Ben je ooit in een situatie gekomen waar je mediation nodig hebt gehad, of heb je hier nog nooit eerder mee te maken gehad? Mediation is een vorm van conflictbemiddeling. Dit kunnen allerlei soorten conflicten zijn, van arbeidsgerelateerd tot familie en echtscheidingen. Bij mediation werk je zelf actief mee aan een oplossing, maar krijg je hulp van een deskundige. Denk je er zelf uit te kunnen komen en zegt de andere partij hieraan mee te willen werken? Dan is het inschakelen van een mediator misschien wel iets voor jou. 

Waarom een mediator?

Een mediator is een onafhankelijke bemiddelaar die gespecialiseerd is in het begeleiden van onderhandelingen. Jij gaat samen met de mediator en de andere partij op zoek naar een oplossing. Een mediator is neutraal en oordeelt niet. Deze persoon is er alleen maar om te helpen een passende oplossing te vinden. 

Er zijn meerdere redenen waarom je een mediator zou willen inschakelen. Een van de redenen waarom mensen kiezen voor mediation is omdat dit als minder ingrijpend wordt gezien. Het is natuurlijk een hele stap om naar de rechter te gaan voor een conflict. Dit kost veel geld, tijd en benadrukt nog een keer het conflict tussen twee of meerdere individuen. Met de hulp van een mediator is het gebruikelijk dat in de helft van de gevallen het conflict een goede afloop heeft. 

mediator

Waar moet je op letten bij een mediator?

Een mediator moet aan verschillende eisen voldoen. Zo moet de persoon ingeschreven staan bij het register van de Mediatorsfederatie (MfN). Daarnaast moeten ze zich ook houden aan het reglement en de gedragsregels van de MfN

Regel een mediator

Zit je in een situatie waarbij je wilt voorkomen dat het conflict escaleert? Als jullie het er beiden over eens zijn, dan is het tijd om een mediator in te schakelen. Ben je wonend in de omgeving van Purmerend? Heb je informatie nodig over mediation om erachter te komen of dit geschikt is voor jouw conflict? Het bedrijf is al sinds 2012 begonnen met mediation. Als je vragen hebt, kun je gemakkelijk via de website contact opnemen via het contactformulier. Hier kun je je vragen stellen. Liever meer persoonlijk contact? Het is mogelijk om contact op te nemen en te bellen voor informatie. Zit je in een conflict dat je graag wilt oplossen? Neem dan contact op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *