20 januari 2022

Waarom heeft u een goede scheidingsadvocaat nodig

2 min read

Een van de moeilijkste en meest stressvolle periodes in iemands leven is wanneer u gaat scheiden. Het kan een emotioneel zware tijd zijn, maar ook financieel slopend. Het kan ook leiden tot vijandigheid tussen de echtgenoten, wat de zaken nog ingewikkelder maakt.

Gelukkig is er hulp beschikbaar voor mensen die gaan scheiden: u hoeft alleen maar de juiste advocaat te vinden. Dit artikel bespreekt een aantal zaken waarom het belangrijk is om een goede echtscheidingsadvocaat aan uw zijde te hebben tijdens deze moeilijke tijd in uw leven.

1. Wat is een echtscheidingsadvocaat

Een echtscheidings- of scheidingsadvocaat is een advocaat die zich uitsluitend bezighoudt met het huwelijksrecht en echtscheiding en kan slechts één aspect van het recht behandelen, zoals het familierecht, of kan ook aspecten van het recht behandelen, zoals de verdeling van het vermogen.

2. Waarom hebt u een echtscheidingsadvocaat nodig

Een echtscheidingsadvocaat begeleidt u in het proces van het aanvragen van een echtscheiding, zoals met het doorlezen van uw papieren voordat u deze indient. Een advocaat kan u ook helpen begrijpen wat u kunt verwachten van het rechtssysteem en de rechter tijdens de zaak.

3. Waarom u een advocaat kinderalimentatie nodig hebt

Kinderalimentatie is een geldbijdrage van de ene ouder aan de andere ouder voor de zorg en kosten voor zijn of haar kind of kinderen. De ouder die de voogdij over de kinderen heeft, ontvangt meestal de alimentatie. Ook wanneer het ouderschap wordt gedeeld wordt alimentatie betaald. De kinderalimentatie is bedoeld om te besteden aan de zorg en kosten voor kinderen. Voor zaken als voeding, kleding, onderwijs en buitenschoolse activiteiten en ook voor medische behoeften.

De betaling van alimentatie vindt maandelijks, jaarlijks of soms zelfs met terugwerkende kracht plaats. De hoogte van de kinderalimentatie wordt door een rechter bepaald tijdens een echtscheidingsprocedure. Ook kunnen ouders een vrijwillige overeenkomst sluiten.

Het is zeer verstandig om een advocaat kinderalimentatie in de arm te nemen wanneer u niet op goede voet staat met uw aanstaande ex-partner. Wilt u zeker weten dat u het juiste bedrag betaalt of ontvangt, dan moet u dat door een advocaat specialist laten berekenen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *