16 oktober 2021

Waar kun je een letseladvocaat voor inhuren?

2 min read

Je wil er natuurlijk niet aan denken, maar het kan ooit eens gebeuren dat je een ongeval krijgt waarbij letselschade is ontstaan. In dat geval doe je er goed aan een letseladvocaat in te schakelen maar, waar kun je deze nou precies voor inhuren? 

Financiële problemen na ongeval 

Het kan zo zijn dat je financiële problemen hebt na een ongeval waarbij letselschade is ontstaan. In dat geval kun je een letseladvocaat inschakelen. Je kan de advocaat bijvoorbeeld nodig hebben voor het regelen van een schadevergoeding na de letselschade, maar ook voor de kosten van de opname in het ziekenhuis en de revalidatie. 

Ben je werknemer of zelfstandige en heeft de letselschade geleid tot inkomensverlies? Ook dan kun je een advocaat inschakelen. Het is namelijk belangrijk dat, wanneer je inkomensverlies hebt, alles goed wordt berekend. 

Letselschade bij een kind 

Heeft je kind letselschade opgelopen, dan is dit al erg genoeg. Je wilt je dan niet ook nog eens bezighouden met financiële zaken en dingen die uitgezocht moeten worden. Ook in dit geval kan een letseladvocaat je helpen. De advocaat is op de hoogte van alle regels die gelden voor kinderen onder de 14 jaar, en boven de 14 jaar, en weet dus precies hoe deze moeten worden toegepast. Door een advocaat in de arm te nemen weet je dus dat alles netjes geregeld wordt, en kun jij je volledig richten op het herstel van je kind. 

Letseladvocaat voor het regelen van huishoudelijke hulp 

Heb je een ongeval gehad waarbij je letselschade hebt opgelopen, dan kan het goed zijn dat je het huishouden niet meer zelf kunt doen. De letseladvocaat kan je helpen een huishoudelijke hulp te regelen. De aansprakelijke partij of de verzekeraar hiervan, moet namelijk de kosten voor de huishoudelijke hulp vergoeden. Deze vergoeding moet ook plaatsvinden wanneer je partner de taken heeft overgenomen. 

Is het zo dat iemand is overleden door een ongeluk, dan kan het zijn dat de overige familieleden behoefte hebben aan huishoudelijke hulp. Ook hierbij kan dit mogelijk zijn, echter ligt het dan wel aan een aantal omstandigheden. Denk hierbij aan de leeftijd van de kinderen en diens financiële positie na het overlijden van de ouder, en de verdere samenstelling van het gezin.

Bron: De Letselschadehelpdesk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *