20 januari 2022

Loopbaancoaching met persoonlijke begeleiding

2 min read
familierecht advocaat den haag

Loopbaancoaching wordt ingezet wanneer er zich problemen voordoen op je werk. Ook wanneer je vastloopt in je werk, niet lekker meer in je vel zit over de combinatie werk en privé of gewoon een nieuwe stap wilt zetten in je carrière dan kun je daarvoor terecht bij een loopbaancoach. Door persoonlijke begeleiding bij het oplossen van jouw loopbaanvragen krijg je inzicht over jezelf in relatie tot je werk. Wanneer je net op de arbeidsmarkt begint kun je ook wel wat begeleiding gebruiken. De meeste mensen die starten op de arbeidsmarkt hebben geen idee waar ze moeten beginnen of hoé ze het beste kunnen beginnen. Dan is het fijn als je iemand hebt waar je mee kunt praten en die weet hoe het er op de arbeidsmarkt aan toe gaat. Het fijne is dat je bij Loopbaanpoort een vaste coach krijgt zodat je niet steeds weer moet vertellen wat er aan de hand is.

Hulp bij stagnering op je werk

Een loopbaancoach is er om je te helpen om vertraging of stilstand in je werkzame leven een boost te geven. De coach zal je persoonlijkheid, je talenten en je competenties in beeld brengen. Knelpunten worden aangepakt zodat het functioneren ook beter verloopt. Je kunt met testen en opdrachten ontdekken waar je ontwikkeling stagneert en deze verbeteren. Hierdoor zul je ook nieuwe energie krijgen! Bij loopbaancoaching wordt hulp je geboden bij het zoeken naar de baan die het beste bij je past. Je leert hoe je het beste kunt solliciteren en hoe je sollicitatie gesprekken moet voeren. Je krijgt daadwerkelijk inzicht in wat je wilt doen met je werkzame leven en hoe je dit het beste kunt bereiken.

Wanneer wordt Outplacement ingezet

Outplacement is een traject dat wordt ingezet als:

·         Je functie vervalt door reorganisatie

·         Je niet meer kunt voldoen aan de eisen die worden gesteld aan je functie

·         Wanneer je niet meer past binnen een organisatie

Je volgt een outplacement traject wanneer je dus onvrijwillig moet uitzien naar ander werk. Een coach die je begeleid bij het outplacement traject heeft verstand van de arbeidsmarkt én van mensen. De coach begrijpt wat het betekent wanneer je je baan verliest, weet wat er nodig is om je weer aan het werk te krijgen en hoe je dat het beste aan kunt pakken. Een outplacement traject is altijd een op maat gemaakt traject en daarom voor iedereen anders. Het hele traject is erop gericht de baan te vinden die bij je past.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *