20 januari 2022

Fysiotherapie Utrecht met twee fysio locaties in Utrecht

3 min read
advocaat familierecht

Het voornaamste doel van Fysiotherapie Utrecht is ervoor te zorgen dat mensen van hun klachten afkomen en weer goed kunnen functioneren. Daarbij is het niet alleen de bedoeling dat je beter wordt, maar het is de bedoeling dat je ook zonder klachten blijft. Met twee fysiopraktijken in Utrecht is er altijd wel een praktijk dicht bij je in de buurt. Bij beide fysiopraktijken kun je gebruik maken van een grote trainingsruimte waar professionele trainingsmaterialen aanwezig zijn. Je kunt je op beide locaties omkleden en als je dat wil kun je er zelfs douchen zodat je na een behandeling niet eerst naar huis hoeft om je om te kleden. Na een training of behandeling kun je altijd een lekkere kop koffie nemen. Je hoeft geen verwijzing van een arts te hebben en Fysiotherapie Utrecht is bij alle verzekeraars aangesloten.

Maak vrijblijvend een eerste afspraak bij Fysiotherapie Utrecht

Wanneer je klachten hebt wil je daar zo gauw mogelijk vanaf. Je kunt bij een fysiotherapeut terecht zonder verwijzing van een arts. Wanneer je contact opneemt met Fysiotherapie Utrecht plannen ze direct een intakegesprek in. Tijdens dit kennismakingsgesprek proberen ze eerst te achterhalen wat je klachten zijn, waar je last van hebt en hoe deze klachten kunnen zijn ontstaan. Zeker het uitzoeken van de manier waarop klachten zijn ontstaan is belangrijk. Want als je de kern van het probleem niet aanpakt is de kans groot dat de klachten terugkomen. De therapeuten vertellen in duidelijke taal wat ze vinden en hoe ze dit samen met je proberen op te lossen. Er wordt dan ook een behandelplan opgemaakt en er worden afspraken gemaakt voor vervolgbehandeling.

Hoe ziet een behandeltraject eruit?

Bij het intakegesprek is een behandelplan opgesteld en aan de hand hiervan wordt het behandeltraject gestart. Het kan zijn dat je met één behandeling al weet wat je moet doen om zonder pijn te zijn. In de meeste gevallen zijn echter meerdere behandelingen nodig. Tijdens die behandelingen wordt door de fysiotherapeuten van Fysiotherapie Utrecht gebruik gemaakt van manuele technieken (masseren, duwen, trekken, draaien) en krijg je doelgerichte oefentherapie. De therapeuten kunnen je meer vertellen over de klachten, pijn of blessure die je hebt en hoe je hier het beste mee kunt omgaan. Ze leggen je uit hoe je je zo goed mogelijk kunt bewegen en als je gaat trainen hoe je dat het beste kunt doen. Door gerichte fysiotherapeutische behandeltechnieken toe te passen zorgen ze ervoor dat het herstel wordt bevorderd.

Specialisten in fysiotherapie, sport en bewegen

Bij Fysiotherapie Utrecht kun je terecht voor elke fysiotherapie behandeling. Omdat de fysiotherapeuten ook specialisten zijn in sport en bewegen kunnen ze je ook helpen bij sportblessures én orthopedische klachten. De focus van de therapeuten van Fysiotherapie Utrecht ligt bij de revalidatie van de cliënt. De therapeuten proberen je alle zorgen uit handen te nemen en blijven monitoren hoe de behandelingen verlopen. Blijkt dat de behandelingen niet aanslaan dan wordt de behandeling gestopt en stuurt de fysiotherapeut van Fysiek Health Club je door naar een arts of geven ze je advies voor een andere behandeling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *