8 december 2021

Ex weigert toestemming voor aanvraag paspoort: wat nu?

3 min read

Je wil met je kind naar het buitenland. Daar heb je natuurlijk een paspoort voor nodig. Dit paspoort is aan te vragen bij je plaatselijke gemeentehuis, maar hiervoor is van beide ouders toestemming nodig. Als je gescheiden bent van je ex-partner, kan dit een moeilijke kwestie zijn. Je ex weigert toestemming voor de aanvraag van een paspoort, wat doe je dan? In dergelijke noodsituaties is het mogelijk om via de rechter vervangende toestemming te krijgen. Het is dan een goed idee om hier een goede advocaat voor in te schakelen, met expertise op dit gebied. Wil jij hier meer over weten? Lees dan verder.

Ex weigert toestemming voor aanvraag paspoort: een advocaat inschakelen

Je ex weigert toestemming voor de aanvraag van een paspoort, maar je kunt dit via de rechter alsnog voor elkaar krijgen. Je kunt de rechter ook inschakelen wanneer je het gezamenlijk huis dat je met je ex-partner bezit niet wil verkopen, of wanneer er een andere beslissing gemaakt moet worden waar jullie samen niet uitkomen.

De rechter neemt altijd alle verschillende relevante belangen en feiten in overweging, om zo tot een eerlijke conclusie te komen in deze zaak: bijvoorbeeld wanneer je ex weigert toestemming voor de aanvraag van een paspoort te geven. Je krijgt dus niet per definitie gelijk van de rechter. Daarom is het verstandig om advies in te winnen bij een advocaat, zodat je samen met je advocaat je kansen na kan gaan in het geval van een eventuele rechtszaak.

Er zijn verschillende manieren waarop je hulp kunt krijgen bij de kosten van deze stap:

  • Gefinancierde rechtsbijstand
  • Bijzondere bijstand en rechtsbijstandverzekering
  • Het Juridisch Loket

Ex weigert toestemming voor aanvraag paspoort: hoe helpen wij?

Een scheiding leidt vaak tot complexe situaties. Dat is nog meer het geval wanneer er kinderen in het spel zijn, want je wil natuurlijk niet dat je kinderen last hebben van de scheiding. Wij kunnen daarbij helpen: we gaan zeer zorgvuldig met jouw zaken om, en we helpen ervoor te zorgen dat de ballast draagbaar blijft: zowel voor jou als voor je kinderen. Wij gaan graag een gratis intakegesprek aan met jou, om zo te verkennen wat de juridische mogelijkheden zijn en om te zien of er een juiste klik is tussen jou en onze advocaten. Het is voor ons van groot belang dat je zelf een goed gevoel hebt bij deze zaak, en wij bieden een persoonlijke aanpak op maat voor alle belemmeringen die mogelijk kunnen optreden tussen jou en je ex-partner.

Onze advocaten zijn gespecialiseerd in zaken waarbij een vervangende toestemming nodig is. Je ex weigert toestemming voor de aanvraag van een paspoort: wij hebben de juiste kennis in huis om je in deze complexe situatie bij te staan. We kunnen al je vragen beantwoorden die voorafgaan aan dit proces, en helpen je ook om de situatie tot een goed einde te brengen. Onze advocaten zijn op verschillende manieren te bereiken. Wil je telefonisch advies? Dat kan, wij zijn te bereiken via de telefoon.. Ook kun je ons per mail bereiken. Verder kun je ook op onze website terecht: vervangende-toestemming-zaken. We nemen dan snel contact op met jou, om je bij te kunnen staan wanneer je ex weigert toestemming voor de aanvraag van een paspoort te geven. Ook in andere situaties waarin je ex-partner niet mee wil werken, kunnen wij een helpende hand bieden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *